Klantwaardering 8,8 uit 10 / altijd scherp geprijsd / 30 jaar ervaring / 010-2680010

Monitorarmen

VKT biedt een uitgebreid assortiment van zowel enkele als dubbele monitorarmen. Het gebruik van een monitorarm creëert ruimte op het bureau en voorkomt bovendien ook veel voorkomende nek-, rug- en schouderklachten.
Zo creëert u dus een ergonomisch verantwoorde en tevens optimale werkplek.

Het is bij langdurig gebruik van de computer belangrijk om de monitor op de juiste hoogte te plaatsen. Een monitorarm biedt hier uitkomst, want deze kan wat betreft de hoogte, kijkhoek en afstand specifiek worden ingesteld. Dit vermindert ook de neiging om naar voren te hangen of ingezakt te zitten. Met als bijkomend voordeel dat het lichaam en de spieren minder worden belast, waardoor klachten kunnen worden voorkomen.

Stappen plaatsen monitor

  1. Plaats de monitor recht voor u. Gebruikt u meerdere schermen? Zet dan het scherm wat u het meest gebruikt recht voor u. Anders kijkt u naar beide schermen scheef.
  2. De afstand tot uw monitor bepaalt u door recht op uw stoel te zitten (goed aangeschoven op uw bureau) en uw arm te strekken richting uw monitor. De monitor dient u net te raken, net niet is ook goed.
  3. De hoogte: de bovenkant van uw monitor mag op ooghoogte geplaatst worden. Hierdoor blijft de nek in een neutrale stand en kunnen de ogen iets naar beneden draaien. Uw ogen worden dan minder snel moe.
  4. Lichtinval: let bij het plaatsen van uw scherm op de eventuele lichtinval van lampen of een raam en voorkom weerkaatsing in de monitor.
Cookies