Klantwaardering 8,8 uit 10 / altijd scherp geprijsd / 30 jaar ervaring / 010-2680010

Akoestische scheidingswanden

Scheidingswanden kunnen zorgen voor een efficiënte indeling voor een ruimte op kantoor. Daarbij kunnen deze ook worden ingezet tussen bureaus om zo een rustige werkplek te creëren. Dit omdat de scheidingswanden een hele grote akoestische werking hebben. Doorgaans zijn er twee verschillende soorten akoestische scheidingswanden. U kunt een onderscheid maken tussen akoestische scheidingswanden voor uw bureau en voor het kantoor.
Mocht u nog verdere vragen hebben over scheidingswanden of de mogelijkheden hiervan? Neem dan contact met ons op.

 

Scheidingswanden en geluidsreductie

De meeste kantoren zijn ingericht als kantoortuinen. Dat wil zeggen grote open ruimtes waarin meerder werkplekken zijn gesitueerd. Door deze manier van werken en inrichten ontstaat er een “open” kantoor, waarin een optimale communicatie mogelijk is. Het gevolg hiervan is echter wel dat dit alles hinderlijke geluiden kan opleveren voor de omgeving.

Het gebruik van scheidingswanden zorgt voor geluidsreductie binnen open kantoorruimtes of kan ervoor zorgen dat open ruimtes worden gescheiden door een wand. Het is een visuele scheiding rondom het bureau of in een ruimte. Scheidingswanden bestaan in het verschillende vormen en talloze mogelijkheden zijn beschikbaar. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van ruimte scheidingswanden. Deze kunnen ook worden geplaatst rondom een bureau zoals akoestische wanden.

Akoestische scheidingswanden

Copiers en printers ratelen, de telefoon op de werkplek naast u rinkelt continu en drie bureau’s verder bespreken twee collega’s uitgebreid hun weekend belevenissen. Een slechte akoestische situatie op kantoor leidt er toe dat de medewerker zich door de omgeving gestoord en belast voelt – met negatieve gevolgen op de concentratie, prestatie en gezondheid.

Een akoestiek systeem van VKT biedt u een inrichtingsoplossing, die het lawaai op kantoor begrensd en de ruimte akoestiek positief beïnvloedt.

VKT biedt naast akoestische scheidingswanden ook andere mogelijkheden om de akoestiek in uw kantoorruimte te verbeteren: van akoestische stoelen en booths tot lampen. Een bekend merk met betrekking tot akoestische oplossingen is BuzziSpace.

Neem contact op
Cookies