Ik ga sinds een paar maanden 2 tot 3 keer per week op de fiets naar de zaak in Schiedam. De reden was voor mij simpel: de E-Bike.
Ik ben al meer dan 30 jaar gewend om met de auto naar mijn werk te gaan. Eenmaal op de zaak ging ik dan op mijn comfortabele bureaustoel zitten om vervolgens weer met de auto richting de bank in de woonkamer te gaan. Woon-werk verkeer is in mijn geval zo’n 40 km per dag.

Tot ik onlangs een artikel las van een ondernemer die zich door regelmatig te fietsen veel fitter voelde. Ik ben gelijk naar de winkel gegaan om een E-bike te kopen en sindsdien fiets ik 500 km per maand. Met de gedachte “Baat het niet, dan schaadt het niet”, moet ik constateren dat ik veel meer energie heb en dat ik me inderdaad veel fitter voel.

Bureaufiets
Enkele dagen geleden kwam een van onze leveranciers van zitoplossingen bij ons binnen met een bureaufiets: de Cyclo Deskbike.
De boodschap was mij natuurlijk al bekend dat gezonde medewerkers productiever, gelukkiger en langer inzetbaar zijn en dat dynamische werkplekken ideaal zijn voor ‘het Nieuwe Werken’.Mensen worden uitgenodigd en gemotiveerd om meer en vaker te staan en te bewegen. Hierdoor zijn gebruikers productiever, gezonder en hebben ze meer plezier in hun werk. Belangen van zowel werkgevers als van werknemers worden optimaal gediend door de inzet van Dynamisch Werken kantoormeubilair. Een zit-sta bureau is gedurende de dag eenvoudig in hoogte te verstellen en vormt in combinatie met een bureaufiets een actieve werkplek. Het aantal zituren per dag van kantoorpersoneel kan hierdoor flink worden verminderd. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat Dynamisch Werken de kans op ernstige gezondheidsproblemen aanzienlijk verkleint. Misschien gaat u dan net als ik fietsend door het leven.

Indien u na het lezen van dit schrijven nog vragen of suggesties heeft, hoor ik dat natuurlijk graag.

Marc Verhoeven
Directeur VKT BV

 

Bekijk hier de fietsstoel in de praktijk bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.