VKT is een van de grootste Interstuhl dealers van Nederland en afgelopen maand waren wij dan ook uitgenodigd om weer eens de fabriek van dit gewaardeerde familiebedrijf te bezoeken. Hier konden wij alle laatste ontwikkelingen binnen Interstuhl bekijken.

Het was voor mij al een aantal jaren geleden dat ik de fabriek in Tieringen had bezocht. Dit dorpje in Zuid-Duitsland heeft ongeveer 1200 inwoners, waarvan maar liefst 800 mensen in de fabriek werkzaam zijn. Ook de hierom heen gelegen dorpen profiteren van de aanwezigheid van Interstuhl. Een mooi gegeven.

Met een gezelschap van 30 man hebben wij gedurende twee dagen het reilen en zeilen van de fabriek kunnen bewonderen. Wat mij met name opviel was de groei in oppervlakte, want de fabrieksruimte is aanzienlijk groter geworden sinds mijn vorige bezoek. Niet alleen de ruimte was gegroeid, het assortiment was ook flink uitgebreid. Hiernaast werd er door middel van recycling en het gebruik van zonne-energie rekening gehouden met het milieu.

Bij de presentatie van de bureaustoelen sprong het kleurgebruik meteen in het oog. Het belang van kleur wordt vaak onderschat bij kantoorinrichtingen, terwijl kleur juist bepalend is. In tegenstelling tot een (saaie) zwarte bureaustoel, brengen frisse of fellere stoelkleuren juist sfeer in een kantoorruimte. Een vrolijke sfeer levert ook vrolijke werknemers op.

Deze twee dagen hebben voor ons opnieuw de betrouwbaarheid en het enthousiasme van onze partner Interstuhl bevestigd. Een partner waar wij zeker verder mee de toekomst in kunnen.

Interstuhl Fabriek Dag 300x240 - 32. Een kijkje achter de schermen