Onlangs las ik in het AD dat vergaderingen die staand worden gevoerd een tijdwinst opleveren van 34 procent. Bovendien heeft het ook een groot financieel voordeel voor het bedrijfsleven.
In Scandinavische landen doen ze niet anders en in Nederland is het al lang geen hype meer.

Er wordt wekelijks heel wat af vergaderd. Vergaderen is in essentie geen tijdverspilling, zolang het maar doelgericht en efficiënt gebeurt. Maar laten we eerlijk zijn: vaak is het niet meer dan een beetje interessant doen over waar we allemaal mee bezig zijn en wordt er ook flink afgedwaald van de kernpunten.
En zoals het bovengenoemde artikel aantoont: langdurig zitten tijdens de meeting draagt hier niet aan bij. Dit resulteert in een onnodige vermindering van de arbeidsproductiviteit. Een stoelloze, staande vergadering daarentegen kan de voornaamste negatieve elementen uit een vergadering weghalen om plaats te maken voor een reeks positieve elementen:

1. Staan maakt de meeting minimaal 34% sneller!
2. Je leeft minstens 10% langer en gezonder
3. Het verhoogt performance en groepsproductiviteit
4. In korte tijd dezelfde hoeveelheid oplossingen en besluiten

Staand vergaderen heeft alleen zin als de meeting kort en krachtig wordt gehouden. Werknemers worden hierdoor gemotiveerd om niet teveel van de topics af te wijken, aangezien ze niet urenlang op dezelfde plek op hun benen willen staan.

Ga dus gezonder en efficiënter het nieuwe jaar in en zorg voor een dynamische vergaderruimte!